wtorek, 20 stycznia 2015

wytrawne śniadanie obiadową porą

Sezamowe placki z quinoa i startą marchewką; brukselka z tahiną
Sesame pancakes with quinoa and grated carrot; brussels sprouts with tahini

Po nocce. Niemalże obiadowe śniadanie.

10 komentarzy:

  1. Zaczarowałaś mnie tym daniem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham brukselke i nie wiem dlaczego wszyscy tak uciekają od jej sprobowania!

    OdpowiedzUsuń
  3. zamarzyły mi się teraz takie placuszki na obiad :) a brukselkę z tahini bardzooo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. to ja proszę o przepis (;

    OdpowiedzUsuń
  5. oooo a myślałam że jestem jedyną osobą, która brukselkę polewa tahiną- wszystkim się to dziwne wydaje a ja się zajadam teraz non-stop :D
    można wiedzieć jak dokładnie placki zrobione? ugotowana kasza, marchew, sezam i jajko czy cos jeszcze? jakaś mąka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ugotowana na bulionie warzywnym komosa z dnia poprzedniego, starta drobno marchewka, jajko, sezam i mąka sezamowa :)

      Usuń
    2. Już wiem, co zrobię z zapasem komosy ;)

      Usuń
  6. kocham takie placko - burgery! zdrowe i pyszne ;) zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń