środa, 7 stycznia 2015

niewymyślne placki

Gryczane placki z płatkami kokosowymi i borówką; jabłka
Buckwheat pancakes with coconut flakes and blueberries; apples

7 komentarzy:

  1. Czasami przychodzi ochota na proste śniadania! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie klasyczne, proste placuszki zdecydowanie smakują najlepiej - często robię, nawet poza śniadaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. piękne :3 a jeśli to suszone jabłka to biorę w ciemno!

    OdpowiedzUsuń
  4. góra sycących i pysznych placków, a borówki chętnie bym porwała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy mogłabyś któreś ze zrobionych przez Ciebie ciast z Kwestii smaku szczególnie polecić?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc jeśli coś piekę to opieram się przeważnie na przepiśniku babcinym i mamy. Jeśli zaś próbuję czegoś nowego to nie ukrywam, że w ilości wypróbowanych przepisów królują "Moje Wypieki". Kwestia smaków jest dla mnie głównie inspiracją co do wytrawnych dań. Z tych słodkich na pewno poleciłabym kruche ciasto z budyniem kokosowym i czreśniami: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/czeresnie/ciasto_kruche_z_czeresniami_budyniem_kruszonka/przepis.html. Przepis zdobył serce wielu gości na urodzinach mamy. Na święta zaś upiekłam oto ten piernik: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/piernik_wilgotny_szybki/przepis.html. Mogę również szczerze polecić. Był puszysty i bardzo długo świeży. W te święta skusiłam się także na wypróbowanie owego sernika: http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_raffaello/przepis.html. Masa była dla mnie może zbyt mało kokosowa, jednak sernik był wciąż bardzo smaczny i prezentował się naprawdę efektownie. A fanom czekolady na pewno polecam Mississippi Mud Pie: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/mississippi_mud_pie/przepis.html. Kwestia smaku w połączeniu z przepisem Marthy Stewart była dla mnie bazą do jego wykonania. :)

      Usuń