niedziela, 4 stycznia 2015

na słodkie rozpoczęcie dnia

Gryczany wypiek z masłem migdałowym z wanilią podany z dżemem z czarnej porzeczki
Buckwheat bake with vanilla almond butter served with black currant jam

9 komentarzy:

  1. Proszę o przepis! Prezentuje się naprawdę cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy gryczany jaki tu się znajduję zawsze robię tak samo: z 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej zmielonej na pył, raczej małego banana (jeśli jest duży część zostawiam do podania), 1 jajka, odrobny mleka/jogurtu/maślanki jeśli masa jest za gęsta, szczypty sody i ewentualnych dodatków (w tym przypadku spora łyżka masła migdałowego z wanilią). Wszystko dokładnie mieszam, przekładam do obficie wysmarowanego tłuszczem naczynka i piekę ok. 30 minut w 180st.

      Usuń
  2. zdecydowanie lubię takie słodkie początki dnia! a z tym masłem ciacho musiało smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm nie dość, że wypiek to jeszcze z masłem migdałowym! mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie robiłam takich śniadaniowych wypieków. Ale dltego właśnie teraz mam je w planach ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. dzięki za przepis na batonik w poprzednim wpisie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cała przyjemność po mojej stronie :)

      Usuń