sobota, 13 grudnia 2014

na weekendowy poranek

Wegańskie lane kluski na musie jabłkowym na mleku migdałowym podane z kaki oraz waniliowym masłem migdałowym
Vegan apple mouse noodles with almond milk served with persimmon and vanilla almond butter

9 komentarzy:

  1. Ale pycha, a jak ładnie podane ;) Mozna przepis na te kluseczki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kluseczki bardzo improwizowane, ale postaram się oddać jak najlepiej proporcje. Użyłam do nich domowego musu jabłkowego, z małego słoiczka po koncentracie, 1/2 szkl. mąki gryczanej, 1 łyżeczkę oleju kokosowego, 1 łyżeczkę mielonego siemienia lnianego oraz mieloną wanilię. Wszystkie składniki dokładnie połączyłam ze sobą i "nakładałam" na gorące mleko (ok. 300ml). :)

      Usuń
  2. ale te taki się tu ładnie prezentuje, takie wstążeczki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajnie wygląda to zrollowane kaki :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja zawsze kluski robię z jajkiem, taka wegańska wersja bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wegańskie leniwe są świetne! przyznam, że dla mnie smakują jeszcze bardziej niż wegetariańska wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  6. kaki jakie cudne! oczami można jeść

    OdpowiedzUsuń