niedziela, 21 grudnia 2014

na śniadanie w obiadowej porze

Sałatka z jarmużem, brukselką, papryką, marchewką, jajkiem, pieczonym kasztanami, kozim serem, 
popcornem z quinoa oraz olejem pistacjowym
Salad with kale, brussels sprout, pepper, carrot, eggs, baked chestnuts, goat cheese, 
quinoa popcorn and pistachio oil

8 komentarzy:

  1. tyle pyszności zawarłaś w tej sałatce, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko co najlepsze w sałatce! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Matko, ta sałatka mnie zachwyciła, jak w restauracji O.o Robię jutro!
    http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. ile kolorów ... i to zimową porą ;) Przymierzam się do kupienia oleju pistacjowego ... pewnie polecasz ;) ?

    OdpowiedzUsuń
  5. Mogę Cię poprosić o przepis na dyniowe placuszki podane z dyniowym budyniem; kokosowy dhal z grochem, kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i porem ....
    sos z mleczka kokosowego i masła z nerkowców ... to wymieszane ze sobą mleczko i masło, i basta ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co do powyższego pytania, ja kupiłam już którąś z kolei butelkę tego oleju. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych. Także tak, polecam. :)
      Sos to praktycznie tak jak piszesz. Do masła dodaję tyle mleczka kokosowego, aby uzyskać konsystencję gęstego syropu. W zależności od ochoty dodaję także takie dodatki jak wanilia czy coś słodkiego np. miód. Tamte placki to zaś jeśli dobrze pamiętam 1/2 szkl. mąki gryczanej, 1 jajko, 1/3-1/2 szkl. puree z pieczonej dyni, mleczko kokosowe do konsystencji gęstej śmietany, wanilia oraz szczypta sody. Smażone na rumiano na oleju kokosowym. Przepis na dhal barzo chętnie podeślę jutro, jeśli podałabyś mi maila. Danie na tyle mi posmakowało, że od razu spisałam je do przepiśnika. Także zrobiłabym zdjęcie przepisu i je przesłała. :)

      Usuń
    2. blair.w@op.pl

      No to narobiłaś mi jeszcze większej ochoty na ten dhal ;) czekam na przepis i dziękuję Ci bardzo :)
      I przy okazji życzę Ci Wesołych Świąt !!!! :D

      Usuń