sobota, 6 grudnia 2014

jaglany serniczek z ricotty

Jaglany serniczek z ricotty podany z chia z leśnymi owocami i orzechami brazylijskimi
Millet ricotta cheesecake with forest fruit chia and brazil nuts

8 komentarzy:

  1. Ale się stęskniłam za tymi orzechami! Muszę chyba uzupełnić ich zapas :)
    Wesołych Mikołajek! :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ wyrośnięty! :) A przynajmniej puszysty, bo z tej perspektywy nie można być pewnym tych dwóch rzeczy naraz. Tak czy siak, wygląd zachęca do poproszenia o przepis, więc czemu by nie posłuchać? :) Uśmiecham się o niego.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście :)

      1/2 szkl. kaszy jaglanej
      1 jajko
      ok. 150g ricotty
      1 łyżka cukru
      1 łyżka masła
      1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

      Kaszę gotuję na miękko i dokładnie blenduję ze stopionym masłem oraz jajkiem. Następnie delikatnie łącze z cukrem, ricottą oraz proszkiem do pieczenia. Całość przekładam do starannie natłuszczonego masłem naczynia i piekę ok. 35-40 minut w 180st. :)

      Usuń
  3. Serniczek i do tego jaglany, istne cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale apetycznie wygląda, muszę go zrobić <3

    OdpowiedzUsuń