czwartek, 18 grudnia 2014

wegański budyń raw

Czekoladowo-migdałowy budyń z chia podany z gruszką i tahiną
Chocolate almond chia pudding served with pear and tahini

8 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo interesująco ;D Mam chia, ale nie wiem co z tym wykombinować. Mogę prosić o przepis Kamila

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście. 3 łyżki chia zalałam na noc ok. 300 ml mleka migdałowego i przed pójściem spać wymieszałam dwukrotnie w celu rozbicia "grudek". Rano dodałam łyżkę kakao i syropu klonowego po czym dokładnie zblendowałam (na tyle dokładnie na ile pozwolił mój blender :))

      Usuń
  2. zaraz po tym z awokado i banana, jeden z najlepszych! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. teraz mi zrobiłaś takiego smaka na pudding z chia, że żyć nie będę mogła :D

    OdpowiedzUsuń
  4. połączenia smakowe w Twoich śniadaniach bardzo trafiają w moje gusta :)

    OdpowiedzUsuń