poniedziałek, 24 listopada 2014

z wegańskimi migdałowymi gryczanymi ciasteczkami

Kokosowa manna z jajkiem podana z powidłami wiśniowymi oraz gryczanymi
 ciasteczkami na maśle migdałowym z makiem oraz wanilią
Coconut semolina with egg topped with cherry jam and buckwheat 
cookies with almond butter, poppy seed and vanilla

11 komentarzy:

  1. Te ciastka sama robiłaś? Bardzo proszę o przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety dodawałam wszystkiego na oko, więc zupełnie nie jestem w stanie podać proporcji. Oparłam się na znalezionym kiedyś przepisie: http://www.nutritionistinthekitch.com/2012/09/10/peanut-butter-spelt-cookies/. Masło orzechowe i tahine zamieniłam na masło migdałowe z makiem i wanilią, a zamiast mąki orkiszowej użyłam gryczanej. Z lenistwa nie mierzyłam proporcji. Dodałam do szkl. mąki gryczanej sporą ilość masła, osłodziłam syropem i dodałam tyle oleju kokosowego, aby z łątwością dało się uformować ciastka. Wydaje mi się, że chyba nawet zapomniałam o dodaniu jakiegokolwiek środka spulchniającego, ale i tak bardzo mi smakowały. :)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne śniadanie , chętnie bym wpadła na takie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda niczym najdelikatniejsa chmurka!

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealnie kremowa, cudowne rozpoczęcie tygodnia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. to ciacho to bym chętnie schrupała do kawy :)

    OdpowiedzUsuń