wtorek, 18 listopada 2014

podsmażane w mandarynkowym syropie kluski

 Kluski z serka capri i kaszy manny podsmażane w syropie mandarynkowym z wanilią i pistacjami
Capri cheese semolina dumplings fried with tangerine syrup, vanilla and pistachios

A zimową niepogodę zagryzam lodami pistacjowymi

13 komentarzy:

  1. takie kluseczki to bym zjadła ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. lody pistacjowe, poproszę! domowe? :-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Po prostu zblendowałam dojrzałem banany, połączyłam z gęstą częścią mleczka kokosowego i dużą ilością pokruszonych pistacji, po czym zamroziłam w foremkach. :)

      Usuń
    2. te lody są genialne! poza tym, zimą najlepiej smakują :D

      Usuń
    3. ALe mi narobiłyście ochoty na lody! Chyba wiem, co zrobię z moimi dojrzałymi bananami!

      Usuń
  3. Naprawdę inspirujące śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich klusek nigdy nie widziałam! Wyglądają tak apetycznie *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. ja naprawdę nie wiem co lepsze i dobrze, że nie musze wybierać...;D

    OdpowiedzUsuń
  6. czy kluski to przepis jest taki jak na zwykłe knedle z sera i manny? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, w przypadku tych klusek postepowałam podobnie jak tutaj: http://morning-fairy.blogspot.com/2014/05/392-puszyste-delikatne-knedle-z-malinami.html. Możliwe, że dodałam odrobinę więcej manny (chociaż użyłam też więcej sera: 250g) by łatwiej uformować wałek i pokroić go na kluski. Nie ubijałam także osobno białka. :)

      Usuń
  7. jak dawno nie jadłam takich klusek!

    OdpowiedzUsuń