wtorek, 4 listopada 2014

na zimny poranek

Kokosowa owsianka z granatem podana z ricottą oraz makiem
Coconut oatmeal with pomegranate topped with ricotta and poppy seeds

Gdy zimny sezon naciąga otulam się miseczką ciepłej owsianki i piękną nutą
 

9 komentarzy:

  1. niby zwykła owsianka a takie pyszne dodatki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zwykła a taka niezwykła :) Smakuś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie granat czeka na wykorzystanie i już wiem co będzie na śniadanie! :) im zimniej tym więcej tak ogrzewających owsianek serwuję :)
    świetna piosenka!

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezastąpione śniadanie <3 Kokosowa - jedna z najlepszych :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam kokos :)
    I dlatego pytam.. jak zrobiłaś tą owsiankę ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Standardowo, 1/2 szkl. płatków owsianych z 1 szkl. mleka zagotowałam. Kiedy delikatnie zaczęła gestnieć dodałam łyżkę mąki kokosowej rozrobioną również w mleczku kokosowym oraz dodałam ziarenka granatu. Następnie podałam już tylko z pozostałym granatem, nałożyłam ricotty i posypałam makiem. :)

      Usuń