sobota, 1 listopada 2014

na słodko

Czekoladowa owsianka z bananem podana ze smażonymi na maśle daktylami, 
płatkami kokosowymi oraz masłem z orzechów włoskich
Chocolate oatmeal with banana topped with butter fried dates, coconut flakes and walnut butter

7 komentarzy:

  1. świeże daktyle - najlepsze! aż się za nimi stęskniłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak robisz to masło z orzechów włoskich? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam jeszcze w Niemczech w sklepie "Veganz". Niestety nie posiadam obecnie tak mocnego blendera by podjąć się masła własnej roboty. Ubolewam nad tym niezmiernie. Kiedyś jednak zrobiłam własne, wrzucając po prostu do blendera wyłuskane orzechy włoskie. O niebo lepsze, nawet bez jakichkolwiek dodatków.

      Usuń
  3. Te daktyle mnie zaciekawiły!

    OdpowiedzUsuń