niedziela, 9 listopada 2014

miseczka witamin

Sałatka ze szpinakiem, pieczonymi burakami z mozzarellą, awokado, kiełkami
oraz dressingiem z masła orzechowego i sosu sojowego
Salad with spinach, baked beetroots with mozzarella, avocado, sprouts and peanut butter soya sauce dressing

 Kilka dni namiastki Hamburga w Trójmieście, czyli wizyta znajomych z Erasmusa. 
Szukamy złotej polskiej jesieni z przyjezdnymi z Południa, by pokazać, że u nas też
 jest pięknie. Posilamy się polskimi specjałami, a zapamiętane polskie słowa to "dobra,
dobra" i "jedno piwo proszę". Problem, pojawia się dopiero z pytaniem "Jakie?".
 
A teraz zielono-filetowego zastrzyku witamin potrzebuję, więc sałatką w południe dzień zaczynam.
 
 

6 komentarzy:

  1. koniecznie nich wypiją Bojana. juz kilku obcokrajowców nim kupiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oo cudowna kobieto !!! Na pewno kiedyś wypróbuję ten pomysł, jadłabym :)))

    OdpowiedzUsuń