poniedziałek, 3 listopada 2014

jesienna kasza

Kasza jaglana ze startą marchewką, mascarpone oraz orzechami włoskimi
Millet with grated carrot, mascarpone and walnuts

Nie tylko marzę. Małymi kroczkami realizuję to 
co do tej pory tylko w myślach się pojawiało.
 

12 komentarzy:

  1. Marchew i orzechy włoskie to iście jesienne smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nic dodać, nic ująć! :) Porywam tę kompozycje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zgrałyśmy się dzisiaj z marchewką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. i tak trzymać, z marzeniami, małymi krokami, aż do celu! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie typowo jesienne wydanie kaszy jaglanej- smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękna łyżeczka *__* teraz takiej pragnę ! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak zrobiłaś te śniadanko? Marchewkę gotowałam czy dałaś surowa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaszę jaglaną ugotowałam standardowo na mleku, 1/2 szkl. kaszy (100g) na ok. 300ml mleka. Startą drobno marchewkę podprażyłam na patelni z orzechami włoskimi oraz dodałam 2 czubate łyżki serka mascarpone i mieszałam do jego rozpuszczenia. Dopiero w miseczce połączyłam kaszę jaglaną z marchewką, ale myślę, że można by i ugotować taką od razu z powyższymi składnikami. :)

      Usuń
  8. Mascarpone i orzechy-super dodatki ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń