poniedziałek, 13 października 2014

_455 kremowa jaglanka i jesienny obiad

 Bananowa jaglanka z kremowym, waniliowym sosem z nerkowców oraz domowymi powidłami
Banana millet with creamy vanilla cashew sauce and homemade plum jam

Ostatnio w międzyczasie intensywnie przerabiam wszystkie otrzymane dobrodziejstwa 
oraz zebrane własnoręcznie podgrzybki.  Wczoraj tak oto powstał bardzo jesienny, 
dwudaniowy obiad.

 Zupa krem z pieczonej dyni, kalafiora i pomidorków gruszkowych z mleczkiem kokosowym

Risotto z podgrzybkami, cukinią, papryką, pomidorkami gruszkowymi, świeżą kukurydzą oraz parmezanem

13 komentarzy:

  1. Przepyszne propozycje obiadowe. Śniadaniowa również!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko dopięte na ostatni guzik, raj dla smakoszy! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A co to takiego magicznego ten nerkowcowy sos ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 szkl. nerkowców namoczonych przez noc, zblendowana z bananem, odrobiną mleczka kokosowego (do regulacji gęstości sosu; można użyć również innego mleka roślinnego bądź krowiego w niewegańskiej wersji) i mielonej wanilii. :)

      Usuń
  4. Waniliowy sos z nerkowców? To brzmi jak niebo haha! Mogę wiedzieć jak go przyrządziłaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sposób wykonania podałam w odpowiedzi na powyższy komentarz. :)

      Usuń
  5. Podbieram wszystko i uciekam ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. ależ ja dawno nie jadłam takiego risotto! ale i tak znów w pierwszej kolejności kusi jaglanka, klasa <3

    OdpowiedzUsuń
  7. obiady smakowicie wyglądają, ale dla mnie wygrywa sos z nerkowców, bardzo lubię wszelkiego rodzaju wyroby z tych orzechów, czy to kremy, masła, sosy czy też twarożki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Risotto tak świeżo i wiosennie wygląda <3

    OdpowiedzUsuń
  9. kasza jaglana z sosem z nerkowców!!!! pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń