poniedziałek, 14 lipca 2014

_431 na szybki początek nowego tygodnia

 Czekoladowy mus z awokado, banana i masła orzechowego podany z owocowym musli i ziarnami chia
Chocolate mousse from avocado, banana and peanut butter served with fruit muesli and chia seeds

Dzisiaj na szybko, z niebacznie przejrzałego awokado, przed kolejnym dniem w pracy, 
po nocy spędzonej wśród świętujących Niemców. 

I wczorajsze, leniwe, niedzielne śniadanie.
Całkiem przypadkowo oba wegańskie.

Płatki owsiane na soku pomarańczowym z daktylami i cynamonem, migdałowe chia, borówki, 
czerwone porzeczki oraz czekoladowe masło z orzechów brazylijskich

6 komentarzy:

  1. Wiedząc, że masz mało wolnego czasu, to aż głupio mi Cię prosić o przepis na kokosowe placki z batatów, no ale proszę ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma problemu, zawsze chętnie podam. Gorzej tylko, że już nie bardzo pamiętam. Na pewno użyłam jak zwykle bazy: jajka, mąki (zwykłej i kokosowej w proporcji 1:1) oraz puree z raczej małego pieczonego batata, mleczka kokosowego do konsystencji bardzo gęstej śmietany i szczypty sody. Potem jeszcze tylko smażyłam na oleju kokosowym. :)

      Usuń