piątek, 20 czerwca 2014

_423 dyniowy wypiek z tahini swirlem, którego prawie nie widać

Dyniowy wypiek ze swirlem z tahini i syropu daktylowego; czereśnie
Pumpkin bake with tahini date syrup swirl; cherries
 
 
Bo ciocia Asia ma wreszcie czas pleść wianki.

12 komentarzy:

  1. coś tam widok i na pewno można poczuć :) taki chałwowy swirl :D
    piękny wianek ciocia uplotła!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem połączenie tahini z dynią :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja uwielbiam połączenie dynia/batat z tahiną. Jeśli posmakował Ci hummus... :)) Tu akurat wykorzystałam mąkę dyniową, dlatego zapewne na tle zgniłozielonego wcale nie widać swirla.

      Usuń
  3. Śliczny wianek dla ślicznej dziewczynki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dyniowy wypiek i już mi ślinka cieknie. Skąd Ty dynię wytrzasnęłaś, pytam? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzisiejsze śniadanie jest akurat z mąki dyniowej, chociaż z dwa tygodnie temu widziałam świeżą w Leclercu. :) Sezon na dynię przyjdzie niedługo, teraz lepiej korzystać z letnich warzyw i owoców.

      Usuń
  5. porywam ten wypiek! :>
    a wianuszek śliczny! tak jak i dziewczynka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie, połączenie dyni z tahiną może być niezłe! Swoją drogą, zaczęłam przeglądać twojego bloga i masz fajne pomysły, włączając rzecz jasna te nieśniadaniowe : )

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawe połączenie i te czereśnie, mniam! c:

    OdpowiedzUsuń