poniedziałek, 2 czerwca 2014

_414 gdy zostanie Ci kasza z obiadu - zapiekana kalarepka z mozzarellą

Zapiekana kasza jaglana ze startą kalarepką i mozzarellą
Baked millet with kohlrabi and mozzarella
 
17 dni do egzaminu magisterskiego, pora zacząć porządkować wiedzę.

7 komentarzy:

  1. Mogę prosić o przepis na tę zapiekankę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne. :) 100g kaszy jaglanej ugotowanej w osolonej wodzie (najlepsza przestudzona, z poprzedniego dnia) wymieszałam z jajkiem oraz startą na dużych oczkach niewielką kalarepką (kilka plastrów kalarepki zostawiłam do położenia na wierzch). Całość przełożyłam do wysmarowanej masłem foremki, gdzieniegdzie wkładając kawałki mozzarelli. Na wierzch ułożyłam pokrojoną w cienkie plastry kalarepkę, przekładając ją plastrami mozzarelli. Całość zapiekałam ok. 25 minut w 200st.

      Usuń
  2. Czyli na wytrawnie. I bardzo smacznie. Lubię kalarepę! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. akurat rzadko kiedy mi się to zdarza, by zostało z obiadu - jednak jaglaną chętnie robię bez względu na to :) ciekawy pomysł na jej podanie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kalarepę. Mogłabym ją jeść kilogramami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. swietnie wykorzystane resztki <3

    OdpowiedzUsuń