wtorek, 27 maja 2014

_410 słodkości po Dniu Matki

Fistaszkowy wypiek podany z domowym musem z papierówek oraz zagęszczonym mleczkiem karmelowym,
kawałek babki kajmakowej oraz kawa amaretto
Peanut bake topped with homemade applesauce and caramel condensed milk;
caramel cake and amaretto coffee
 
Dojedzone do śniadania ostatnie kawałki wczorajszej babki kajmakowej, pieczonej w ramach
 słodkiego prezentu na Dzień Matki. Ostatnio nie ma końca testowanie wygranej formy do babki.

8 komentarzy:

  1. Wszystko wygląda bardzo smacznie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje zdjecia zawsze bardzo mi sie podobaja ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. babka kajmakowa!
    obłęd! ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. fistaszkowy *.* Porywam <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Podasz przepis na ten wypiek fistaszkowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O ile dobrze pamiętam były to 2 czubate łyżki mąki arachidowej, 1 czubata łyżka mąki kokosowej, 1 jajko, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka stopionego masła, szczypta sody oraz mleko orzechowe do konsystencji gęstej śmietany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, przełożyłam do natłuszczonego masłem naczynka i piekłam ok. 30 minut w 180st. :)

      Usuń