sobota, 24 maja 2014

_407 wegańskie i bezglutenowe placki z babką płesznik

Wegańskie i bezglutenowe placki z babką płesznik podane z musem truskawkowym oraz truflami "śliwka w czekoladzie"
Vegan and gluten free pancakes with psyllium served with strawberry mousse and raw chocolate plum truffles
 
Oraz wczorajsza kolacja. Odkąd w ramach współpracy otrzymałam od Skowrcu czosnek niedźwiedzi dodaję go
dosłownie wszędzie! Pieczony pstrąg z jego dodatkiem nabrał zupełnie nowego wyrazu. Aromatyczny, podkręcił
smak delikatnej ryby. W towarzystwie czegoś na kształt mizerii a dipu tzatziki, z czosnkiem, oprócz
 świeżego także niedźwiedzim.
 

5 komentarzy:

  1. Skworcu ma na prawdę wspaniałe rzeczy! Uwielbiam ich produkty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czosnek niedźwiedzi bardzo lubię :) sniadanie niezwykle super <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Och, jak ja lubię takie domowe trufle, co prawda daktylowe najlepiej. Samych śliwek w czekoladzie nigdy przełknąć nie mogłam, ale takie wyroby to absolutnie inny, o tysiackroc lepszy smak. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pieczone ryby. A Twoja jest niczym z restauracji.
    Trufle są boskie!

    OdpowiedzUsuń