wtorek, 20 maja 2014

_403 śniadaniowy wypiek fistaszkowy

Bananowy wypiek z mąki gryczanej i arachidowej podany z bananem, mrożonymi plasterkami mango i masłem orzechowym
Banana bake from buckwheat and peanut flour topped with banana, frozen mango slices and peanut butter

15 komentarzy:

  1. Można poprosić o przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/3 szkl. kaszy gryczanej niepalonej (zmielonej)
      2 czubate łyżki mąki arachidowej
      1 banan
      1 jajko
      maślanka do konsystencji gęstej śmietany
      szczypta sody
      masło do wysmarowania formy

      Banana blenduję i łączę z pozostałyśmy składnikami. Masę przekładam do natłuszczonej formy i piekę ok. 30 minut w 180st. :)

      Usuń
  2. Nawet nie muszę się domyślać smaku, często robię wypieki arachidowe właśnie z gryka i bananem najlepiej. Zaraz po kokosowej i sezamowej- ulubiona mąka z tych 'wymyślnych'.

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie wypieki, co to nie do końca są ciastem. :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. wypiek najlepszy z najlepszym, niczym chlebek bananowy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile pysznego masła, mmm :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Gdzie zaopatrujesz się w mąki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sklepie ze zdrową żywnością. :)

      Usuń
  7. ojej, jak to musiało obłędnie smakować.... *_*

    OdpowiedzUsuń
  8. właśnie się zastanawiałam do czego wykorzystać tą mąkę a tu taki pyszny wypiek <3

    OdpowiedzUsuń