poniedziałek, 19 maja 2014

_402 gryczanka raw o smaku kakowo-waniliowej chałwy

Gryczanka raw o smaku kakowo-waniliowej chałwy podana z bananem, daktylami, tahiną, miodem gryczanym oraz ziarenkami chia
Raw buckwheat groats with flavour of cacao vanilla halva topped with banana, dates, tahini, buckwheat honey and chia seeds

12 komentarzy:

  1. Przede wszystkim: piękna kompozycja. A poza tym bardzo smakowita. Same dobroci, zdecydowanie moje smaki. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. WOW! WOW! WOW! Błagam o przepis!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej
      2 łyżki sezamu
      5 daktyli
      Składniki te zalałam ryżowym mlekiem waniliowym ok. 1 cm ponad ich poziom. Rano całość przełożyłam do misy blendera oraz dodałam:
      1 łyżkę kakao
      1 łyżkę tahini
      1 banana
      oraz dokładnie zblendowałam. Gotową gryczankę przybrałam już tylko widocznymi na zdjęciu dodatkami. :)

      Usuń
  3. jak ta kasza cudnie wygląda! jak najlepszy deser! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak Ty zawsze cudownie łączysz smaki! Och-ach, nic ująć ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. tą gryczanką na 100% trafiłaś w moje smaki! cudownie podana, wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak o smaku chałwy to musiała być boska!

    OdpowiedzUsuń
  7. Następnym razem spróbuję takiej wersji surowej :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Widać, że serce wkładasz w ozdabianie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. twoje gryczanki sa swietne <3

    OdpowiedzUsuń