piątek, 16 maja 2014

_399 niezwykle kremowe owsianki dwie

Owsianka z paschą podana z musem truskawkowym i jabłkiem/ awokado
Oatmeal with paschal meal topped with strawberry mousse and apple/ awokado
 
Na życzenie domowników sporządzona ponownie pascha, wzbogaciła dzisiaj owsiankę. Gotowana
z nią była już wystarczająco słodka i niezwykle kremowa. Jeszcze tylko kawałek do podania, świeże
 owoce oraz rozmrożony zeszłoroczny truskawkowy mus, by przygotowywać miejsce na nowe,
i śniadania idealne gotowe.

5 komentarzy:

  1. serowo bakaliowa owsianka musiala byc super.. a tak na cieplo czy zimno?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gotowałam jak zwykle owsiankę na mleku, a kiedy zaczęła delikatnie gęstnieć dodałam porządny kawałek paschy. Potem gotowałam jeszcze kilka minut do całkowitego jej rozpuszczenia i osiągnięcia pożądanej konsystencji. :)

      Usuń
  2. owsianka z paschą gotowana! ...to świadczy o tym, że w owsiance może znaleźć się wszystko - czego dusza zapragnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Genilane podowojne szczescie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie paschy nigdy sie nie jadlo, zaluje, bo widze, ze ma niesamowite wlasciwosci ;)

    OdpowiedzUsuń