czwartek, 8 maja 2014

_394 wegańskie gofry owsiane z babką płesznik

Wegańskie gofry owsiane z babką płesznik podane z pomarańczą, winogronami oraz posiekanymi nerkowcami
Vegan oat waffels with psyllium topped with orange, grapes and chopped cashews
 
 
Wczorajszy post uzupełniony o jadłospis w ramach [WIAW]

10 komentarzy:

  1. smakowicie i soczyście :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. to ja się uśmiechnę ładnie o przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za ładny uśmiech jak najchętniej podam. :))

      1/2 szkl. płatków owsianych (użyłam górskich, lecz rozdrobnionych)
      2 łyżki mąki gryczanej
      1 łyżka babki płesznik
      1 łyżka oleju
      1/3 łyżeczki sody
      mleko owsiane


      W miseczce wymieszałam suche składniki, dodałam łyżkę oleju, a następnie dolewałam mleka z kartonu do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Masę przelałam do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy i piekłam gofry przez kilka minut. :)

      Usuń
    2. Uwielbiam babkę płesznik! Dodana do owsianki powoduje, że garnek się nie brudzi :) Jest też dobrym zamiennikiem siemienia lnianego :)

      Usuń
    3. Taka właśnie była wczoraj. :)

      Usuń
  3. Gofry mi się marzą! A babkę płesznik też zaczęłam przemycać do mojego organizmu. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam, ale tyle to pochwał tej babki, że trzeba się zaopatrzyć ;)
    Gofry z pewnością były smakowite ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. śniadaniowy talerz dobroci <3 !

    OdpowiedzUsuń
  6. Moim zdaniem wegańskie wychodzą najsmaczniej :)

    OdpowiedzUsuń