środa, 30 kwietnia 2014

_388 z mąką sezamową

Placki sezamowe z jabłkami podane z jogurtem naturalnym, jabłkiem, miodem gryczanym
oraz mieszanką suszonych owoców (rodzynki, jagody goji, miechunka)
Sesame pancakes with apples served with natural yoghurt, apple, buckwheat honey
and mix of dried frutis (raisins, goji berries, physalis)

11 komentarzy:

  1. Aj, uwielbiam tę mąkę!
    A podałabyś przepis na te grubaśne placki? Zrobiłabym, póki mąka się jeszcze u mnie ostała.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne. :)

      1/4 szkl. mąki tortowej
      1/4 szkl. mąki sezamowej
      1 jajko
      1 łyżka stopionego masła
      1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
      ok. 1/3 szkl. maślanki (do uzyskania konsystencji gęstej śmietany)
      2 małe jabłka

      Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam ze sobą i dodałam pokrojone w kostkę jabłka (kilka plasterków zostawiłam do zjedzenia). Placki smażyłam na niewielkiej ilości oleju, na rumiano z obu stron.

      Usuń
  2. Ach, moja prawie że ulubiona mąka, zaraz po kokosowej!
    Świetne Ci wyszły te placki, troszeczkę miodu zazdroszczę, od dawna szukam dobrego gryczanego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Placki w takim towarzystwie to niezawodny sposób na dobry początek dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super te placki wyglądają, a mąkę muszę zakupić ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie! Chciałabym spróbować mąki sezamowej : )

    OdpowiedzUsuń
  6. z mąką sezamową pewnie smakują jeszcze lepiej niż tylko na zwykłej! fajne grubaski wyszły i jak zawsze to u Ciebie apetycznie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  7. jak pysznie podane! :>
    i ten krem *-*

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja ulubiona mąka! :D co najciekawsze, chociaż używam jej prawie do wszystkiego to jeszcze do placków nie próbowałam. Skoro wychodzą takie idealne "grubasy" to czas to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie wiem jak Ty to robisz, że wszystkie Twoje śniadania są jedyne w swoim rodzaju, a zarazem pysznie wyglądająco ♥
    Wspaniała górka :)

    OdpowiedzUsuń