czwartek, 24 kwietnia 2014

_384 puszysty bananowy pudding jaglany

Bananowy pudding jaglany z ricottą i orzechami nerkowca podany ze śmietanką oraz masłem z nerkowców
Banana millet pudding with ricotta and cashews topped with cream and cashew butter
 
 
Kasza jaglana ugotowana na mleku z bananem, zblendowana z ricottą i delikatnie wymieszana z garścią
posiekanych nerkowców i ubitym białkiem. Schłodzona w lodówce i podana ze słodką śmietanką.
Śniadanie zdecydowanie do powtórki.
 

13 komentarzy:

  1. Dla ciebie do powtórki, a dla mnie do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo chetnie skusilabym sie na te sniadanko <3

    OdpowiedzUsuń
  3. och ta ricotta ... ile ja bym dała za polski biały ser ... ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam, go mam najwięcej w lodówce. :D Ja za to coraz więcej bym dała za prawdziwą ricottę, ponieważ po wizycie we Włoszech, polskie podróbki coraz mniej mi smakują.

      Usuń
    2. Tak to już jest .. chcemy tego, czego nie mamy ;)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Powaliłaś mnie tym śniadaniem <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Co za deser! Takie rozpieszczanie z rana, to ja rozumiem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. nie wątpię! ulubione orzechy, najlepsza kasza i cudowna, delikatna ricotta! u ciebie do powtórki, a u mnie koniecznie do spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na pewno było pysze. Zostało coś ?

    OdpowiedzUsuń
  9. W sumie nigdy nie dodawałam śmietanki, ale taka z wierzchu... mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. jaka piękna łyżeczka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

    OdpowiedzUsuń