niedziela, 23 lutego 2014

_365 lane kulski z mąką kokosową

Kokosowe lane kluski na mleku podane z bananem i masłem z nerkowców, czerwona pomarańcza
Coconut noodles on milk topped with banana and cashew butter, red orange

14 komentarzy:

  1. Ta pomarańcz ma piękny kolor! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. coś czuję, że to będą najlepsze kluski jakie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o pycha <3 z bananem w dodatku niebo *.* !

    OdpowiedzUsuń
  4. Marzę o takim maśle z nerkowców. Kluski lane pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam! Z kokosowej wychodzą jak... lane kokosanki (;

    OdpowiedzUsuń
  6. Mąka kokosowa i masło z nerkowców to rzeczy, których muszę jak najszybciej spróbować! Te kluski musiały smakować cudownie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szkoda, że nie podałaś przepisu bo wyszły fantastycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. podasz przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście. :) Dwa jajka rozkłóciłam ze sobą, po czym dokładnie wymieszałam z 2 łyżkami mąki orkiszowej jasnej (typ 630) oraz dwiema łyżkami mąki kokosowej. Użyłam mąki kokosowej w proporcji 1:1 z mąką glutenową, ponieważ sama tak dobrze nie wiąże i kluski mogłyby okazać się gęstą zupą kokosową. W garnuszku zagotowałam ok. 300ml mleka po czym łyżką wrzucałam na nie kluseczki. Gotowałam kilka minut po ich wypłynięciu na powierzchnię. Gotowe podałam z pokrojonym w plasterki bananem oraz masłem z nerkowców. :)

      Usuń
  9. No normalnie to śniadanie będzie mi się śnić po nocach :-D pychota

    OdpowiedzUsuń
  10. noo takie śniadanko to i ja bym mógł jeść :D

    OdpowiedzUsuń