środa, 19 lutego 2014

_363 placki na grysiku jaglanym

Placki na grysiku jaglanym podane z jogurtem greckim, pomarańczą, winogronami oraz orzechami nerkowca
Millet pancakes served with greek yoghurt, orange, grapes and cashews


Z grysem jaglanym po raz pierwszy spotkałam się tutaj. Ciekawa alternatywa klasycznej kaszy
 manny, która w przypadku tego śniadania sprawdziła się nie tylko w jej miseczkowym wydaniu.

16 komentarzy:

  1. ach te niemieckie dobroci! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ten grysik brzmi ciekawie! szkoda, że u nas takie dobroci są słabo dostępne lub wcale nie można ich znaleźć :<

    OdpowiedzUsuń
  3. Chcę takich spróbować! Na razie próbowałam tylko grysiku z tapioki ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawi mnie! Szkoda że Polska jeśli chodzi o takie fajne produkty jest zacofana...

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla mnie zastępca manny jest kasza orkiszowa pełnoziarnista, za takim jaglanym grysikiem będę musiała się rozejrzeć.;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pierwsze słyszę o jaglanym grysiku, ale świetny zamiennik dla manny :) Jak znajdę to kupię! Przepysznie podane placuszki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajna kompozycja smakowa.
    Z grysem jaglanym do czynienia jeszcze nie miałam, ale zamiast manny używam grysu orkiszowego i też jest pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kusisz tymi niemieckimi smakołykami :-)
    Mogłabym wiedzieć w jakim sklepie go kupiłaś ?

    OdpowiedzUsuń
  9. a takich to ja jeszcze nie jadłam.. będę musiała sobie przyrządzić w międzyczasie :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Placuszki wyglądają idealnie, zawsze zakochuje się w tych z gładką górą i jasnymi obwódkami;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy ten grysik! :) Pyszne śniadanko ♥

    OdpowiedzUsuń