niedziela, 16 lutego 2014

_362 kokosowe knedle z ricotty nadziane borówkami

Knedle z ricotty z kaszą manną i mąką kokosową nadziane borówkami podane z masłem z nerkowców; pomarańcz i zielone jabłko
Ricotta dumplings with semolina and coconut flour filled with blueberries topped with cashew butter; orange and green apple

11 komentarzy:

  1. Cudowne i jeszcze z takim nadzieniem <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam masło z nerkowców! Jest takie kremowe i delikatne ,na reszcie mogłam go skosztować bo wczoraj je zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ricotta, mąka kokosowa , borówki i masełko z nerkowców - pyyyyycha <3
    Koniecznie do wypróbowania !

    OdpowiedzUsuń
  4. kndelke z ricotty, w dodatku kokosowe i te wszystkie doskonałe dodatki. jestem w raju!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nadziane masłem muszą smakować obłędnie! Uwielbiam Twoje pomysły, ostatnio wypróbowałam ricottowego ptasiego mleczka- wspaniałe! A także pizzę z polenty, przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Odpowiedzi
    1. A taki improwizowany. :) Kubeczek ricotty utarłam z jajkiem, 3 łyżkami kaszy manny oraz 2 łyżkami mąki kokosowej (czubatymi, ilość zależy od "zwartości" sera). Zwilżonymi dłońmi formowałam kulki, które nadziewałam borówkami. Knedle wrzuciłam do lekko osolonego wrzątku i po wypłynięciu na powierzchnię gotowałam kilka minut. :)
      Dzięki mące kokosowej knedle są naprawdę jeszcze bardziej delikatne.

      Usuń
  7. Cudowne! Już gdzieś na takie wpadłam dziś i też się zachwycałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. chyba najlepsze knedle! z ricotty jak najszybciej chcę spróbować - muszą być takie delikatne :) do tego z ulubionym masłem :)

    OdpowiedzUsuń