środa, 12 lutego 2014

_360 waniliowo orzechowe placki owsiane

Waniliowe placki owsiane z mielonymi orzechami laskowymi i migdałowymi
podane z masłem z nerkowców, pomarańczą, tamarillo i zielonym jabłkiem
Vanilla oat pancakes with minced hazelnuts and almonds 
served with cashew butter, orange, tamarillo and green apple

15 komentarzy:

  1. Świetne smaki i dodatki nq twoim talerzu :) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie! A tamarillo widzę pierwszy raz (zresztą w ogóle pierwszy raz słyszę). Jak to smakuje? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niby to owoc a bardziej smakuje jak pomidor z kuleczkami czarnego pieprzu. Smak ciekawy aczkolwiek przy naszych kochanych polskich owocach nie będę do niego wracać. Raz na spróbowanie i starczy. :)

      Usuń
  3. fajne to tamarillo. tylko gdzie to kupić? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam w niemieckim realu. Szczerze mówiąc wcześniej w Polsce nie spotkałam się z tym owocem w sklepach, ale może za mało przyglądałam się egzotycznym owocom. :)

      Usuń
    2. Ja widziałam w Kauflandzie i Tesco ;)
      Mnie to przypomina w smaku pomidora ... nie smakowało mi ;)

      Usuń
    3. Dokładnie takie porównanie napisałam w komentarzu powyżej. :)

      Usuń
    4. Nie zauważyłam hehe ;) Widzę że mamy takie same odczucia :)

      Usuń
  4. Na tym kaloryferze śniadanie wygląda jak istne dzieło sztuki. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda obłędnie. Zaraz wygoogluję co to tamarillo! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. no tak, te placuszki owsiane nie mogły nie być pyszne! zresztą jest i masło z nerkowców i inne smaczne i zdrowe dodatki -to lubię :) tamarillo mnie zaciekawiło.

    OdpowiedzUsuń
  7. Masz tak ładnie podkręcone zdjęcia, zawsze jak na nie patrze mam ochotę sama sie postrać:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Ostatnio jedyne miejsce w moim pokoju gdzie panuje względny porządek. :D

      Usuń
  9. oj tam, twórczy chaos zawsze mile widziany ;)

    OdpowiedzUsuń