piątek, 31 stycznia 2014

_354 naturalnie słodka jaglanka

Kasza jaglana gotowana na mleku z daktylami i ksztanami podana z ricottą i masłem z nerkowców
Millet with milk, dates nad chestnuts topped with ricotta and cashew butter

Naturalnie słodka dzięki karmelowym daktylom medjool, kasztanami o subtelnej
orzechowej nucie, delikatnie słodką ricottą i orzechami nerkowca.

11 komentarzy:

  1. ty zawsze wiesz jak dobrze połączyć smaki! uwielbiam naturalną słodycz daktyli i w sumie w kasztany też bardzo polubiłam :) ricotta jest świetnym dodatkiem, a masło z nerkowców bez dwóch zdań najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też dziś jaglana , a twoja wersja napewno też cudowna <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Daktyle, kasztany, nerkowce - orzechowy raj! Zjadłabym z wielką chęcią! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z wielką chęcią spróbowałabym jaglanki w takim wydaniu! Zdecydowanie moje smaki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam daktyle! A kasztanów muszę spróbować. Pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealnie zgrane smaki :) Daktyle mogłabym jeść zawsze i wszędzie *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Wczoraj kupiłam na spróbowanie kilka kasztanów, ale zupełnie nie wiem od której strony się za nie zabrać :D

    OdpowiedzUsuń