poniedziałek, 6 stycznia 2014

_349 chrupiące placki

Placki kukurydziane z dodatkiem płatków kukurydzianych podane z ubitą kremówką,
dżemem z czarnej porzeczki oraz pistacjami, grejpfrut
Corn pancakes with corn flakes served with whipped cream, 
black currant jam and pistachios, grapefruit

10 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł z dodaniem płatków kukurydzianych.

    OdpowiedzUsuń
  2. placki cudnych gabarytów! a dżem porzeczkowy to zdecydowanie mój ,,smak dzieciństwa", całą piwnicę zawsze mam jego pełną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam je, genialnie smakują! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dużo pyszności na talerzyku.. :D
    Wczoraj kupiłam mąkę kukurydzianą ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. takie grubaski! robiłam już te placki i nie wyszły aż tak pulchne, ale świetnie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oglądanie Twoich śniadań to czysta przyjemność :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie, kolorowo c: Super śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  8. lubię mąkę kukurydzianą. ma taki specyficzny smak, ale placki smakują świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kukurydzianych nie jadłam bo nigdzie nie mogę u siebie dostać tej mąki :(
    Kuszą !

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne te placki! A dzięki dodatkowi płatków musiały fajnie chrupać. ;)

    OdpowiedzUsuń