niedziela, 22 grudnia 2013

_344 bulgur gryczany

Bulgur gryczany na mleku podany z kremowym serkiem, bananem oraz tahiną wymieszaną z syropem daktylowym; jabłko Pink Lady
Buckwheat bulgur with milk, creamy cheese, banana and date syrup tahini; Pink Lady apple

11 komentarzy:

  1. Kasza bulgur mnie kusi ale jak na złość nigdzie nie mogę jej dorwać :(

    OdpowiedzUsuń
  2. O gryczanym jeszcze nie słyszałam,a le coś czuję, że jest pyszny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. jabłko na śniadanie? u mnie zawsze :)
    co do tej kaszy to pszenna bardzo mi zasmakowała i teraz znowu widzę, że i gryczana jest, trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Syrop daktylowy bardzo mnie intryguje... Całość prezentuje się mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja wczoraj kupilam sobie bulgur pszenny, ale w moim bio nie widzialam gryczanego.
    Ten syrop daktylowy musze w koncu zrobic
    Zapraszam do mnie zwariowananastolatkagotuje.blogspot.com :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W Polsce też nie widziałam, tą dorwałam w Niemczech i z ciekawości zakupiłam do wypróbowania. Smakuje jak połączenie tradycyjnej kaszy bulgur z gryczaną. Jest delikatniejsza od tej drugiej, ale także jak ona wyrazista w smaku. :)

      Usuń
  6. chyba się przekonam i kupię tą kaszę bulgur, ostatnio już nawet trzymałam ją w rękach ;p

    OdpowiedzUsuń
  7. Jabłko z naklejką! Zazwyczaj to na bananach znajduje. Też zawsze wybierasz z naklejką? <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też na nią zwróciłam uwagę, bo choć u mnie i jabłka z nalepkami są.. no to nie z takimi różowymi napisami ;p

      Usuń
    2. Tu w Niemczech ciężko o dobre jabłka, tak jak w Polsce. Większość importowana i nie tak smaczna. Pink Lady jednak bardzo mi zasmakowały i tak... jeśli widzę te różowe naklejki koniecznie wybieram te sztuki właśnie z nią. :D

      Usuń