wtorek, 29 października 2013

_336 puchate, drożdżowe i bezglutenowe

Drożdżowe gryczane naleśniki ze smażonymi na maśle listkami szałwii, szynką, zielonym groszkiem
w sosie z mascarpone podane z tartym parmezanem
Yeast buckwheat pancakes with butter fried salvia leaves, ham, green peas 
in mascarpone sauce topped with grated parmesan cheese

9 komentarzy:

  1. świetny pomysł na wytrawnie, no świetny! smażona na maśle szałwia to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze mam szałwię w ogródku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię wszystko z mąki gryczanej, pyszności!!! <#

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo dawno już nie jadłam takich na wytrawnie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. drożdżowe, czyli puchate ! naleśniki na wytrawnie najlepsze na obiad, ale na śniadanie, czemu nie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają jak danie z restauracji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o kurczaczki, ależ bym z miłą chęcią pochłonęła, nawet 8!

    OdpowiedzUsuń