wtorek, 22 października 2013

_335 chrupiące jesienne placki

Dyniowo-migdałowe placki owsiane z prażonym ziarnem soi podane ze śmietaną,
musem z białych migdałów oraz prażonym ziarnem soi
Pumpkin almond oat pancakes with roasted soya beans topped with cream, 
white almond mousse and roasted soya beans

7 komentarzy:

  1. Ciekawie, ciekawie. Lubię jak placki chrupią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. strasznie mnie zaciekawił ten mus z migdałów :>

    OdpowiedzUsuń
  3. dokładnie, mnie tak jak i Paulinę bardzo zaciekawił ten mus ! nie ma to jak placuszki, chrupiące dodatki i smaczny orzechowy akcent :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Jasne. :)

      1/2 szkl. puree z dyni
      1/4 szkl. mąki (użyłam orkiszowej pełnoziarnistej oraz gryczanej)
      1/4 szkl. drobno mielonych płatków owsianych
      ok. 100 ml maślanki (ciężko mi dokładnie określić ponieważ lałam prosto z kartonika)
      1 jajko
      1 łyżka masła migdałowego
      1 łyżeczka cukru trzcinowego
      garść prażonych ziaren soi
      szczypta cynamonu i sody

      Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na wysmarowanej masłem patelni. :)

      Usuń