poniedziałek, 23 września 2013

_349 milchreis

Ryż mleczny na mleczku kokosowym podany z owocami leśnymi, nerkowcami oraz masłem
Milchreis with coconut milk topped with wild fruits, cashews and butter

10 komentarzy:

  1. niemieckim tytułem mnie kupiłaś! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham deserki mullera wiec na pewno by mi posmakowal :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ryż na mleku to zdecydowanie jeden z ulubionych deserów, chętnie zjadłabym taką śniadaniową wersję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam te Twoje śniadania, sa takie kolorowe i zgrane smakowo. Lubię ryż na mleku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow!:) Pycha a zdjęcie jest piękne!:))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak robisz taki ryż na mleku ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 szkl. ryżu (100g) po prostu gotuję ze szklanką mleka, a po wyparowaniu większości płynów zawsze jeszcze podlewam odrobiną mleka. :)) Ten w Niemczech znakomicie się do tego nadaje. Dla mnie jest czymś pomiędzy naszym białym, a arborio. Puddingi ryżowe wychodzą na nim naprawdę znakomite. Z dodatkiem śmietanki, creme fraiche czy masła oraz owocami bijają na głowę wszystkie gotowce. :)

      Usuń
    2. No i jeśli mam czas czasami prażę chwilę ryż na maśle bądź oleju kokosowym, a jeśli po prostu od razu go gotuję zwieńczam całość większą ich ilością. :)

      Usuń
    3. zrobiłam i ... się zakochałam PYCHA :)

      Usuń
  7. Ukochane mleczko kokosowe! Swoją drogą, wypróbowałam wczoraj Twój pomysł na karmel z jego użyciem oraz cukru kokosowego. Przepyszny i z pewnością niejednokrotnie znajdzie zastosowanie do wielu dań w mojej kuchni. :)

    OdpowiedzUsuń