niedziela, 8 września 2013

_346 iście jesienne śniadanie

Migdałowe naleśniki z kremem z puree z pieczonej dyni, ricotty i masła z nerkowców oraz figą
Almond pancakes with baked pumpkin puree ricotta cashew butter cream and fig


Najlepsze nadzienie naleśników ever!

15 komentarzy:

  1. Można poprosić o proporcje jakie użyłaś do nadzienia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie kontroluję takich rzeczy. Został mi z wczoraj spory kawałek pieczonej dyni i go po prostu zblendowałam z ponad połową kubeczka ricotty oraz 2 łyżkami masła z orzechów nerkowca, bo je uwielbiam. :)) Śmiało dopasuj proporcje pod swoje gusta, czy wolisz więcej słodyczy z dyni czy orzechów nerkowca bądź gdy bardziej wyczuwalny jest delikatnie śmietankowy serek i dołóż więcej jednego składnika czy drugiego. :)

      Usuń
  2. I jeszcze o przepis na naleśniki migdałowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Standardowo, ok. 1/2 szkl. mąki, tym razem migdałowej, zmiksowanej z jajkiem, stopionym masłem oraz mlekiem do odpowiedniej konsystencji. Mi ciasto dzisiaj wyszło dość gęste przez to uzyskałam tylko dwa duże grubaski i jeden malutki suchy, który zjadłam prosto z patelni. :))

      Usuń
  3. Nie wątpię, że najlepsze. Wyglądają znakomicie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie dziwię się, że uważasz, że były najlepsze - bo tak brzmią i wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają cudownie i mega jesiennie, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Skoro 'ever', to przepis musi być :) ... no i figi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...które Ty masz w ogrodzie :D a ja ze sklepu po długim, męczącym transporcie ):

      Usuń
  7. Ten krem musi być boski! :) Przepysznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  8. aż nabrałam ochoty na puree z dyni ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. mm... pychota :) i te figi! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale ładne Ci wyszły! :) Moje zawsze lądują na talerz w kawałkach ;p
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Twój blog jest genialny! Takie pyszności i tyle superprzepisów! Dziś też pysznie :)

    OdpowiedzUsuń