poniedziałek, 19 sierpnia 2013

329_ raw & vegan coconut buckwheat

Surowa kokosowa gryczanka z migdałami, ziarenkami chia i mrożonym bananem podana z awokado, śliwkami oraz masłem kokosowym
Raw coconut buckwheat with almonds, chia seeds and frozen banana topped with avocado, plums and coconut butter

Jeśli ta gryczanka była smaczna, ta musi być naprawdę obłędna.
Dla siebie i chętnych, jeśli się znajdą, od razu za pamięci podaję przepis.

/R a w  &  v e g a n  
c o c o n u t   b u c k w h e a t/:

 1/3 szkl. ziaren kaszy gryczanej niepalonej
2 łyżki płatków kokosowych
1 łyżka ziaren chia
1 mrożony banan
mleczko kokosowe

Wieczorem obrać banana i włożyć do zamrażarki, zaś kaszę, migdały, wiórki oraz ziarenka chia
zalać mleczkiem kokosowym ok. 1 cm ponad ich poziom. Rano pokroić banana na mniejsze kawałki
i dokładnie zblendować z kaszą i orzechami. Całość wystarczy już tylko przełożyć do miseczki
i podać z ulubionymi dodatkami.


6 komentarzy:

  1. uwielbiam mrożone banany, a do tego jeszcze awokado, masło kokosowe, mleczko kokosowe - faktycznie obłędna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to wygląda smacznie <3
    Uwielbiam Twoje genialne przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. chętnie zjem sobie taką gryczankę jak tylko gdzieś upoluję niepaloną kaszę ;) pysznie podałaś !

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje awokado właśnie dojrzewa w kuchni....

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwieelbiam wszystko z dodatkiem śliwek! <33

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam twojego bloga - każde zdjęcie ma taki swój klimacik :) Dodaję do obserwowanych, a śniadanie pyyycha - jak każde :)

    OdpowiedzUsuń