wtorek, 20 sierpnia 2013

_330 frittata ze swojskich wyrobów

Frittata z podsmażonymi ziemniakami i fasolką szparagową z kiełbasą oraz ogórek gruntowy
Frittata with fried potatoes and french beans with sausage, cucumber

Ziemniaki i ogórki prosto z pola od cioci. Wędliny, w tym użyta do śniadania metka, jej swojskiego wyrobu. 
Fasolka z ogródka, a jajka od szczęśliwych kurek. Zapewniam, że mimo niezbyt estetycznego wyglądu 
spowodowanego niezbyt udolnym przewróceniem omletu, smak został genialny. 
Ziemniaki i fasolka z dnia poprzedniego, podsmażone z kiełbaską w aromatycznych ziołach prowansalskich 
z mieszanką przypraw do ziemniaków, a całość zalana jajeczną masą. To nie mogło się
 nie udać.

5 komentarzy:

  1. Pycha <3 Nie ma to jak warzywa z ogródka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To musiało być przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. wypasiona !! swojska, czyli pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Swojska - najlepsza :D Cudnie <3

    OdpowiedzUsuń