niedziela, 18 sierpnia 2013

_328 kokosowe gofry z tapioki

 Kokosowe gofry z tapioki podane z ricottą, borówkami, masłem kokosowym oraz pyłkiem pszelim
Coconut tapioca waffels topped with ricotta, blueberries, coconut butter and bee pollen

9 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wyglądają ;)
    Jak dla mnie to idealne dodatki ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne :) Borówki, ricotta i kokos to jak dla mnie trio idealne.

    OdpowiedzUsuń
  3. o mam akurat tapioke w półce, a gofrów z niej jeszcze nie robiłam. Można prosić o przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Składniki:
      1/3 szkl. tapioki
      mleczko kokosowe
      3 łyżki mąki pełnoziarnistej
      1 łyżeczka oleju kokosowego
      1 łyżeczka miodu
      1 jajko
      szczypta sody

      Wieczorem tapiokę zalewamy mleczkiem kokosowym ok. 2 cm ponad poziom kuleczek. Rano do tapioki dodajemy jajko i mieszamy z pozostałymi składnikami. Potem już tylko pieczemy. :))

      Gofry te nie są jak standardowe, puszyste i chrupiące. Są miękkie, ale bardziej sprężyste za sprawą lekko gumowych kuleczek tapioki. Jeśli jednak ktoś lubi strukturę tapioki to te gofry na pewno przypadną mu do gustu. :)

      Usuń
    2. dziękuję za przepis, na pewno skorzystam!:D

      Usuń
  4. Tyle przepisów z dodatkiem tapioki, a ja jeszcze nie mam jej na swojej kuchennej półce. A szkoda.

    OdpowiedzUsuń
  5. borówki i ricotta. chyba wpadnę na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. jak dla mnie gofry idealne, do tego ta kokosowa nutka i ricotta <3

    OdpowiedzUsuń