czwartek, 15 sierpnia 2013

_325 zielone pieczone placki

Pieczone kokosowe placki z zieloną herbatą matcha podane z mleczkiem kokosowym,
 surowymi łuskanymi pistacjami oraz morelami
Baked coconut matcha pancakes served with coconut milk, raw pistachios and apricots

Placki wykonane podobnie jak pojawiające się już tu gofry. Jedyną różnicą jest to, że ciasto nie zostało
wylane na patelnią, a na blaszkę do pieczenia i włożone do piekarnika. Smak praktycznie taki sam
jak przy wersji smażonej na suchym teflonie, tylko czas oczekiwania wydłużony. Mimo, że nie trzeba
stać nad patelnią i bawić się w przewracanie placków taki tradycyjny sposób i tak szybciej pozwala mi
cieszyć się śniadaniem niż 25 minut oczekiwania.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam twoje placki, zawsze są takie grubaśne i puchate *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają co najmniej apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. placki jak zawsze wyglądają świetnie, takie pulchne ! *-*

    OdpowiedzUsuń