piątek, 9 sierpnia 2013

_320 delikatne kukurydziane placki na śmietanie

Kukurydziane placki na śmietanie podane z jogurtem greckim, masłem słonecznikowym, nektarynką oraz winogronami
Creamy corn pancakes served with greek yoghurt, sunflower seed butter, nectarine and grapes



7 komentarzy:

  1. rzeczywiście wyglądają na delikatne i puchate jednocześnie! Zazdroszczę takich plackowych grubasków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jesteś mistrzynią apetycznego podawania śniadań! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kukurydziane placuszki chętnie spróbuję, oczywiście ty przepysznie je podałaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ... mój facet, jak zobaczył te fotki, to zażyczył sobie takiego śniadanka :)
    znalazłam kilka przepisów w necie, ale jestem ciekawa Twojego ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ... masło słonecznikowe to tylko zmielone pestki słonecznika?? czy dodałaś coś ekstra ??

      Usuń
    2. Placki przyrządziłam z 1/2 szkl. mąki kukurydzianej, jajka, odrobiny miodu, szczypty sody i ok. 150g śmietany 12% (tak by konsystencja była dość gęsta). Wszystko wymieszałam i usmażyłam. :)
      Masło słonecznikowe akurat dostałam. Jest kupne, w 100% z prażonych ziaren słonecznika. Kiedyś robiłam swoje to dodałam odrobinę miodu i soli. To taktuję jako plastyczne tło i w razie potrzeby "doprawiam" sama. :)

      Usuń