środa, 31 lipca 2013

_314 raw & vegan

Surowa orzechowa gryczanka z bananem i papierówką podana z czereśniami, morelami, jagodami,
masłem słonecznikowym oraz kruszonym ziarnem kakao
Raw buckwheat porridge with nuts, banana and apple topped with cherries, apricots, blueberries, 
sunflower seed butter and cacao nibs

7 komentarzy:

  1. Też dzisiaj miałam borówki do owsianki, ale sobie zamroziłam, żeby mi ochłodziły płatki :D

    Śniadanie wygląda pysznie, zainteresowała mnie raw orzechowa gryczanka, jak ją przyrządzasz? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To akurat nie borówki tylko własnoręcznie zbierane w lesie jagody. :D

      A dzisiejsze śniadanie to namoczona przez noc 1/4 szkl. kaszy gryczanej niepalonej i 1/3 szkl. nerkowców oraz migdałów. Rano tylko dokładnie zblendowana z dojrzałym bananem oraz papierówką. :)

      Usuń
    2. Oooo, takiej kaszy gryczanej w wersji raw jeszcze nie próbowałam, choć moja mama kiedyś robiła sałatki z tą kaszą na surowo. Fajnie chrupie :D

      Usuń
  2. kruszone ziarno kakao - to nawet brzmi smacznie *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. jakie to pycha !! i tyle w tym zdrowia, i jeszcze ta konsystencja ahhh znowu się zachwycam ;D

    OdpowiedzUsuń