wtorek, 30 lipca 2013

_313

Gofry kukurydziane na śmietanie z serkiem wiejskim, morelami, winogronami oraz miodową tahini 
Creamy corn waffels with cottage cheese, apricots, grapes and honey tahini

11 komentarzy:

  1. Gofry <3 ładnie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na śmietanie? Musiały być obłędne :) Akurat mam wszystko, co potrzeba, może zrobię dziś na kolację.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jest. Żadne placki/gofry na maślance/kefirze/mleku nie smakują mi tak jak te na śmietanie. Naprawdę polecam. Idealnie chrupkie z wierzchu, a puszyste i delikatne w środku. Do tego mąka kukurydziana i gofry po prostu rozpływają się w ustach. :))

      Usuń
  3. kocham gofry, Twoje wyglądają cudownie, świetne dodatki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kukurydziane czyli po prostu mąka kukurydziana zamiast pszennej i tyle? wyglądają przepysznie i opis zacheca :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. W całości użyłam mąki kukurydzianej. Do tego standardowo jajko, proszek/soda, trochę substancji słodzącej oraz oleju i mniej standardowo śmietana zamiast mleka/maślanki/kefiru czy jogurtu. :))

      Usuń
  5. ooo i są kukurydziane i na śmietanie , coś nowego jak dla mnie :) skoro takie pyszne to warto spróbować i tak smacznie podać jak ty :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie dałaś proporcje składników robiąc miodową tahini? :) Do tej pory mieszałam tahini jedynie z daktylami. Muszę wypróbować z miodem, a nie chcę, by krem wyszedł za słodki/ gorzki. Dobrze komponował się z morelami? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, niestety nie mam pojęcia. Wybrałam łyżką trochę tahini i po prostu "osłodziłam" ją miodem tyle ile moje kubki uznały za wystarczające słodkie, ale na pewno mniej niż w stosunku 1:1. :)

      Usuń