sobota, 20 lipca 2013

_303

Słodki ryż na mleku podany z jogurtem greckim, ricottą, jagodami, malinami oraz prażonymi płatkami migdałowymi
Sweet rice topped with greek joghurt, ricotta, blueberries, raspberries and roasted almond flakes

Dzień wolny. Kolejna wyprawa rowerowa do lasu na jagody i 
kolejne uzbierane słoiczki, by dalej wypełniać nimi miseczki.

Powycieczkowy puszysty budyń jaglany z masłem z orzechów nerkowca i jagodami

Robiłam już podobny ze zmielonej kaszy. Ten powstał jednak z już gotowej mąki jaglanej i o dziwo w smaku bardziej
przypominał kaszę... ale manną. Jakkolwiek, smakował doskonale w towarzystwie świeżo uzbieranych jagód.

3 komentarze:

  1. mniam, ten budyń *-* zarówno śniadanie jak i deser kuszą !! pyszności ;)
    nie ma to jak własnoręcznie zebrane owoce ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ... u nas jagodowe wyprawy zawsze kończyły się pustymi słoikami, ale fioletowymi ustami i językami ;)

    OdpowiedzUsuń