poniedziałek, 24 czerwca 2013

_286


Kasza jaglana na soku pomarańczowym uprażona na oleju kokosowym podana z ricottą,
dżemem brzoskwiniowym, czereśniami, złotą jagodą peruwiańską oraz nerkowcami
Orange juice millet roasted on coconut oil topped with ricotta, peach jam, cherries, peruvian golden berries and cashews

7 komentarzy:

  1. złota jagoda peruwiańska - pierwszy raz słyszę, muszę się gdzieś za takową rozejrzeć :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kolejny niby super food podobnie jak jagody goji, które nie smakują mi jednak jakoś specjalnie, te zaś wręcz przeciwnie. :) Są delikatnie kwaskawe i zupełnie inne jak do tej pory próbowane przeze mnie suszone owoce. W sklepach jednak jeszcze się z nimi nie spotkałam. O dziwo dorwałam je na bazarku, gdzie na jednym ze stanowisk można kupić na wagę przeróżne mąki, kasze jak i orzechy czy właśnie suszone owoce. :)

      Usuń
    2. również nigdzie nie widziałam takiego wynalazku, będę polować! :)

      Usuń
  2. taka właśnie mi się miseczka marzyła dzisiaj rano:D

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne słodkie owocowe śniadanie na poranek idealne ;D

    OdpowiedzUsuń