niedziela, 23 czerwca 2013

_285 owocowe naleśniki

Naleśniki na soku pomarańczowym z budyniem kokosowym i ricottą, czereśniami, malinami i truskawkami
Orange juice pancakes with coconut pudding and ricotta, cherries, raspberries and strawberries


Wreszcie chwila wytchnienia od robienia projektów. Gdynia. Najlepsze pączki z nadzieniem budyniowym
i wiśniami z "Pączusia", które stały się poniekąd inspiracją do dzisiejszego śniadania. Potem plaża, Cuda Wianki
i powrót niezwykle zatłoczoną skm-ką by z powrotem zabrać się do pracy. 

10 komentarzy:

  1. na soku pomarańczowym? pomysłowe ! z tym budyniem i ricottą przepyszne ! i owoce <3

    OdpowiedzUsuń
  2. O kolejne naleśniki dzisiaj widzę :) Nigdy jeszcze nie robiłam na soku. Można prosić o przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dołączam się do prośby o przepis :D

      Usuń
    2. Niestety ciasto zawsze robię na oko, ale z pewnych składników daję 1/2 szkl. mąki (dzisiaj pszennej tortowej i pełnoziarnistej w stosunku 1:1), jajko oraz łyżkę oleju. Następnie dodaję odrobinę wody (najlepiej gazowanej) i mleka do odpowiedniej konsystencji. Dzisiaj po prostu zamiast mleka do ciasta dolałam z kartonika sok pomarańczowy 100%. :) Potem już tylko smażyłam na natłuszczonej patelni.

      Usuń
  3. pomysłowe i zapewne pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe, wyglądają bardzo delikatnie :)

    OdpowiedzUsuń