środa, 19 czerwca 2013

_281 malinowe bułeczki z ricotty

Pełnoziarniste scones z ricotty z malinami podane z kokosową ricottą, malinami oraz posiekanym migdałami; żółty arbuz
Whole-wheat ricotta scones with raspberries served with coconut ricotta, raspberries and chopped almonds; yellow watermelon

9 komentarzy:

  1. Będę bardzo wdzięczna za przepis :) Z góry baaaardzo dziękuję!
    Wyglądają cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na 4 bułeczki ze zdjęcia:
      1/2 szkl. mąki orkiszowej jasnej
      1/2 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej
      1 jajko
      125g ricotty (połowa kubeczka)
      2 łyżki stopionego masła
      1 łyżeczka cukru trzcinowego
      1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
      garstka malin

      Mąkę przesiać i połączyć z jajkiem, ricottą, stopionym masłem, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Ciasto dobrze zagnieść i na koniec dodać maliny. Z ciasta uformować okrągły placek na ok. 2 cm grubości, przekroić na 4 trójkąty i piec ok. 15 minut (do zezłocenia się bułeczek).

      Usuń
    2. Dziękuję jeszcze raz! :)

      Usuń
  2. Nigdy nie jadłam żółtego arbuza :D a te scones mają takie sympatyczne kształty!

    OdpowiedzUsuń
  3. O matko, genialne *____*
    ZAPISUJE PRZEPIS I PO PROSTU KONIECZNE DO WYKONANIA.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko mi się podoba i to bardzo :>

    OdpowiedzUsuń
  5. są genialne, uwielbiam sconsy i cieszę się że dodałaś przepis *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe śniadanie, tak rozpoczęty dzień to dobry dizeń! :)

    OdpowiedzUsuń