wtorek, 18 czerwca 2013

_280

Placki z mąki semoliny podane z truskawkowo-bananowym twarożkiem, truskawkami oraz prażonymi płatkami kokosowymi
Semolina pacankes served with strawberry banana quark, strawberries and roasted coconut flakes


Ostatnio twaróg zblendowany z mrożonym bananem to mój ulubiony dodatek do słodkich posiłków.
Pyszny w upalny dzień, szczególnie w towarzystwie słodkiej kaszubskiej truskawki.

10 komentarzy:

  1. Twaróg z mrożonym bananem, powiadasz? Też uwielbiam :) Ostatnio zaczęłam sobie miksować go jeszcze z truskawkami i jestem w niebie.
    Świetne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten twarożek na miniaturce wyglądał mega smacznie, kremowo... W zbliżeniu jeszcze lepiej, czytam skład - o zgrozo! Pychota!:D

    OdpowiedzUsuń
  3. skoro ten twarożek jest taki pyszny, to trzeba go wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zblendowany twarożek! Z mrożonymi owocami, muszę spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. cudnie, takiego twarożku teraz mi potrzeba bo umieram w tym upale !! pyszne placuszki *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale genialny kolor twarożku!

    OdpowiedzUsuń
  7. Odpowiedzi
    1. Jak większość. :) 1/2 - 2/3 szkl. mąki (tu akurat mąki semoliny), 1 jajko, 1 łyżeczka stopionego masła/ oleju, 1 łyżeczka miodu, ok. 1/3 szkl. maślanki, szczypta sody, wymieszać i smażyć na rumiano z obu stron. :)

      Usuń