piątek, 14 czerwca 2013

_276 śniadaniowa pizza

Pizza z semoliny z patelni z ajwarem, pieczarkami, awokado, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym oraz mozzarellą
Skillet semolina pizza with ajvar, mashrooms, avocado, coctail tomatoes, green peas and mozzarella

9 komentarzy:

  1. Oo, taką pizzę to ja bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  2. czy mogłaśbyś podać przepis? idealna na obiad :D <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spód: 1/4 szkl. grubo zmielonej semoliny (kaszy semoliny), 1/4 szkl. mąki semoliny (drobno zmielonej, można w całości użyć jednej bądź drugiej), 1 jajko, 1 łyżeczka oliwy, mleko (do konsystencji gęstej śmietany), sól oraz inne preferowane przez siebie przyprawy.
      Wszystkie składniki łączę ze sobą, dodając tyle mleka, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany. Uformowany na patelni placek smażę na rumiano z obu stron. Na gotowy kładę ulubione dodatki i zapiekam ok. 20 minut. :)

      Usuń
  3. Kiedyś namiętnie jadałam takie pizze na obiad, bradzo lubię ciasto z semoliny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawi mnie połączenie groszku z mozzarellą, muszę spróbować :>

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten groszek wygląda słodko na śniadaniowej pizzy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne są te śniadaniowe pizze :D Bardzo fajnie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  7. zdrowa i pyszna pizza, tak lubię ! dziś akurat idę do pizzeri ,a nie jadłam już wieki takiej normalnej pizzy.

    OdpowiedzUsuń