poniedziałek, 10 czerwca 2013

_272 kolorowo i wiosennie: frittata z groszkiem cukrowym

Smażona na maśle frittata z groszkiem cukrowym podana z pomidorkami koktajowymi oraz sezamowym kremowym serkiem
Butter fried frittata with green peas served with coctail tomatoes and sesame cream cheese


Uwielbiam, gdy wiosną wszelkie bazarki mienią się kolorami, a stargany uginają, pod utęsknionymi przez zimę,
sezonowymi owocami i warzywami. Zawsze idąc na pobliski ryneczek wracam z pełnymi ich siatami, 
niekoniecznie wypełnionymi produktami, po które docelowo się tam wybrałam. Tym razem skusił mnie, 
wreszcie ukazujący się, groszek cukrowy. Tęskniłam za tym smakiem.

4 komentarze:

  1. Cukrowy groszek jest fenomenalny :D
    Świetne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też to uwielbiam! d razu się kolorowiej robi ;) a frittata pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm właśnie na taką frittatę ma ochotę, może na kolację - pychotka !!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeju, jak ja uwielbiam ten groszek :D i Twoje śniadanka też, są takie efektowne!

    OdpowiedzUsuń